Bordás Mária Szoprán

Master énekművész diplomáját a Királyi Dán Zeneakadémián Susanna Eken tanítványaként vette át 2013-ban. Bachelor tanulmányait a Norvégia tehetséggyáraként aposztrofált Barratt Due Zeneintézetben, Kjersti Ekeberg növendékeként végezte. Az oslói stúdium során két alkalommal is megnyerte a szólistaválogatást a Barratt Due Szimfonikus Zenekarhoz. Számos nemzetközileg elismert mestertől tanult: Patricia McCaffrey, Mark Schnaible, Marton Éva, Kurt Rydl, Carlo Vincenzo Allemano, Anna-Margarethe Dahl, Boris Anifantakis, John Lidal, Gait Sirguey, Mikael Eliasen, Rudolf Jansen, Neville Dove, Hamari Júlia

Jelenlegi énekmestere: Prof. Dr. Temesi Mária

A Norvég Operaház számos koncertjének és turnéjának szólistájaként is közreműködött, valamint a LidalNorth Nemzetközi Operaworkshop produkcióinak rendszeres szereplője volt. Számos alkalommal koncertezett a híres norvég zeneszerzővel, zongoristával Wolfgang Plagge-vel.

2020-ban különdíjat nyert a Bécsi Zenei Versenyen, ahol a nemzetközi zsűri hivatalos konszenzusa volt, hogy kiemelkedő tehetséggel, figyelemre méltó muzikalitással és egy nagyon csiszolt technikával énekel, előadásmódja egyedi és megindító.

2013-ban és 2016-ban a Simándy József Nemzetközi Énekversenyen a Magyar Állami Operaház és a Bartók Rádió különdíját nyerte el.

2004 és 2008 között a Magyar Televízió által is élőben közvetített Interoperett Újévi Gálakoncertek rendszeres fellépőművésze volt.

Bordás Mária egy kivételes tisztaságú gazdag hang birtokosa, amely egyedi és kifejező hangszínnel párosul.” – John Lidal

Következő fellépés…

Wagner: Tannhäuser – Erzsébet

Időpont: 2020. október 24. szombat 19 óra

Helyszín: Szegedi Nemzeti Színház

Jegyeket erre a linkre kattintva vásárolhat.